Képességek

A OldGame2 Wiki wikiből

Tartalomjegyzék

Általános

A készség a karakterek különleges képességei. Az 5-ös szint elérésével választhatunk a tanítóknál 2 fajta képzésmód közül, majd 4 képesség pontot kapunk, amiket kioszthatunk a készségekre. Ajánlatos csak egyet húzni, amíg el nem éri a mester szintet. A készségeket a képernyő alján el lehet helyezni 1→4 és F1→F4 gyorsbillentyűkhöz.
A bal illetve jobb egérgombra is el lehet helyezni a képességeket /nem tanácsolt, mivel így nem tudod a kameraállást, illetve netán meteor ütés közben az automatikus ütést betenni/.
A képességek manapontokba (MP-be) kerülnek, és szintenként növekednek a varázslati/fizikai támadó értékük. Magasabb készségszintnek magasabb a készség hatása. Azonfelül az ember bizonyos tárgyakkal tudja javítani a hatást. Egy készség könyvet 24 órán belül csak egyszer olvashatunk, azonban a tárgy boltban vásárolható ördögűző tekerccsel ez a korlát feloldható.

Képességek szintjei

A készségek szintjei addig nem lesznek mesterek, amíg el nem érik legalább a 17-es szintet, de előfordulhat, hogy csak 20-nál vált át a mester szintre. A karakterek készségpontokat veszíthetnek, ha nem vált át 17-es készségszinten mesterré. Ajánlatos ún. feledés szalagot használni, hogy minél kisebb szinten váltson M1-re a képesség.
31-es szint alatt az Öregasszonynál visszaállíthatjuk minden készségünket, és ekkor akár kasztot is válthatunk (pl. mentál harcosról testire, stb). 31-es szint felett tárgy piacos cuccal is visszaállíthatók a képességek, viszont a készség visszaállító csak egyetlen készségről veszi le a pontokat, és 17 pontot ad vissza M1-ről, vagy afeletti készségről, még ha az 20 ponton is váltott M1-re.
Érdemes mindig egy képességre rakni a pontokat, amíg az át nem vált M-re. M-es szint után a készségeket a készségek könyveivel lehet még magasabb szintre növelni. Ezentúl a cél mindig az legyen, hogy a következő képesség elérje a mester szintet.
Képességek szintjei:

  • Normál (Szint 1 - 20)
  • Mester (Szint M1 - M10)
  • Nagymester (Szint G1 - G10)
  • Perfekt Mester szint (Szint P)

Ha nem lépett át 17-en mesterré: Bár nem tudjuk befolyásolni a képességeket, de még egyszer meg tudod próbálni.

  • Amíg el nem érted a 31-es szintet elmehetsz az öregasszonyhoz, ahol a készség-visszaállítást kell választani. Ez nem kevés pénzbe kerülhet, főleg nagyobb szinten. Minél kisebb vagy, annál kevesebb pénz.
  • A könyveknek vannak úgynevezett (ún.) Feledés szalagjaik. Ez a feledés szalag visszaállít 1 képesség pontot, amíg az nem váltott át mesterré. A Feledés szalagok megtalálhatók Meteor kövekben és/vagy ládákban.
  • A tárgy piacon vásárolható készség visszaállító, ami EGYETLENEGY készségedet lenullázza. FIGYELEM! HA KASZTOT AKARSZ CSERÉLNI, EZ NEM MŰKÖDIK, SZÓVAL ENNEK ÉRDEKÉBEN NE VEGYÉL AZ ÖSSZES KÉSZSÉGEDRE VISSZAÁLLÍTÓT, MERT 30 FELETT NEM LEHET KASZTOT CSERÉLNI.

A készség könyvekről

Ha a karakter elsajátította a készségeket, és átváltott mesterré, ezentúl csak könyvekkel lehet magasabb szintre emelni. Ugyanazt a könyvet csak egyszer tudja olvasni naponta (MÁS KÉPESSÉG KÖNYVÉRE EZ NEM VONATKOZIK),és ez 20.000 tapasztalati pontba kerül.
Ha a karakter egy könyvet olvas, 3 dolog történhet:
Nem tud olvasni, mert nincs 20.000 tapasztalati pontja, vagy nem az a készséged neve ami a könyvön áll, vagy pedig még nem váltott át mesterré. A lényeg, hogy ilyenkor a könyv nem tűnik el "olvasás" után.
A könyv elolvasása után a könyv eltűnik. Ilyenkor ezt írja ki:

  • Ohh, nem sikerült. A Francba!
  • A tréning nem sikerült. Próbáld újra később!
  • A technológia egy részét megértettde, de hiányzik még valami;
Ennyivel: 1(2,3,4 stb.) több készség könyvet kell elolvasnod hogy fejleszthesd a képzettséget.


A könyvek olvasása után újabb olvasási próbálkozás esetén a játék szöveges üzenetben közli a következő olvasási lehetőségig hátralevő időt. Ezek a következők lehetnek:

Hátralévő idő Olvasáskor kiírt üzenet
18-30 óra
Ez bonyolultabb és nehezebben érthető, mint ahogy gondoltam. Így nem tudok tanulni.
12-18 óra
Mindig ugyan azokat a sorokat olvasom. Nem akarok tovább tanulni.
8-12 óra
Már értem! Ok, tovább kell koncentrálnom!
4-8 óra
Már csak néhány oldal, és elolvastam mindent. Felfrissültem.
3-4 óra
Értem! Majdnem átolvastam!
2-3 óra
Majdnem sikerült. Még egy picit!
1-2 óra
A könyv utolsó oldalán járok. Mindjárt vége a tréningnek!
30-60 perc
Olvastam! A Chi-nek most el kell oszlania a testemben. A tréning lezárult.
10-30 perc
Igen, jó érzés. Tele vagyok Chi-vel.
5-10 perc
Kicsit lassan...De folyamatosan...Megállás nélkül!
0-5 perc
Belül égek, de ez megnyugtatja a testem. A Chi-met stabilizálni kell.

A készségkönyvek sikere valóban nagyon kicsi, mindössze 30%. A szükséges könyv száma az előző mester számától függ. M1-ről M2-re csak 1 könyvre lesz szükséged, viszont M2-ről M3-ra már 2. Összeszámolva 55 sikeres könyv kell ahhoz, hogy G-re, azaz nagy mesterre váltson.
Nagy mesterről (G) pedig 10 sikeres lélekkő kell, hogy átváltson P-re, azaz Perfekt Mesterre.
Mi dobja a készségkönyvet?
A készség könyveket általában meteorokból lehet szerezni a szintednek megfelelően, ezen kívül lehet még ládákból is (bármilyen láda), és eventek alkalmával event tárgyakból is, ha az meg van adva.

Nagymester képességek

Ahhoz hogy a nagymester képességet fejleszteni tudjad, szükséged lesz egy Lélekkőre.
A fejlesztés itt már nem tapasztalat pontba, hanem rangpontba kerül. G1-ről G2-re 1.000 rangpont, és a képesség növekedésével, mindig 500-zal több. Ezek miatt is ugyanúgy megy lefelé a rangod negatívba, ezért ha lehetséges, próbáld mindig pótolni az elvesztett rangokat. Tárgyak amik segíthetnek a rang növeléséhez:

További információk a rang lapon találhatóak.

A Perfekt mester eléréséhez szükséges a G10-es szint, utána a következő lélekkővel átvált P-re, ha sikeres. Ezek után P-ről nem lehet tovább fejleszteni a képességet. G és P szint közötti fejlesztésnél a könyvekkel ellentétben a lélekkövet 12 óránként lehet olvasni.

Képességek listája

Standard készségek

Katt valamelyik ikonra. A nyelvek közül egyszerre maximum kettőt lát a karakter, a saját birodalmának nyelvét értelemszerűen nem tudja tanulni.
Harcos Sura Ninja Sámán
Testi Mentális Feketemágus Fegyver Tőr Íjász Villám Sárkány
Kard aurája
Forgó kard
Harci mámor
Száguldás
Három irányú vágás
Erős test
Dübörgés
Áthatolás
Kard ütés
Heves csapás
Láng lelke
Láng csapás
Szellem csapás
Sötét védelem
Sötét támadás
Sötét kő
Elvarázsolt penge
Elvarázsolt vértezés
Félelem
Varázslat kioltás
Sárkány örvény
Ujjcsapás
Kard forgatag
Villám csapás
Leshely
Méreg felhő
Álcázás
Mérgezett nyíl
Tűznyíl
Nyíleső
Ismételt lövés
Pehelykönnyű lépések
Villám hajítás
Villám könyörgés
Villám karom
Kúrál
Gyorsaság
Támadás+
Sárkány ordítás
Sárkány lövés
Repülő talizmán
Áldás
Sárkány segítsége
Visszaverni

Személyes eszközök