Átváltozás

A OldGame2 Wiki wikiből

A játékban az átváltoztató gömb lehetővé teszi, hogy bizonyos szörnyekké átváltozz, ami relatív sebzés növekedést eredményez. Átváltozva a védelmed esik valamennyit. A támadósebességedet majd a gömb határozza meg, amit használsz. Ez egy hasznos képesség BOSS ölésre, de nem kifejezetten ajánlott átváltozva a tank szerepét betölteni a csökkent védelem miatt. Átváltozva nem használhatod az általános képességeidet! Az átváltozási idő függ az átváltozási képességed szintjétől. Az általános támadóerőd, támadósebességed és életed befolyásolják majd a hatékonyságodat átváltozva. Átható találat, kritikus találat, mérgezés, ájulás stb... szintén működnek átváltozva.

Átváltoztató gömbök
Átváltoztató gömb.jpg


Ezek a gömbök elengedhetetlen kellékek, ugyanis ezek segítségével változol át egy adott szörnnyé. Ezek rózsaszínes gömböcskék, amiket jobb klikkel tudsz használni. Ezek meglehetősen ritkán esnek, és csak azzá a szörnnyé tudsz átváltozni, ami a gömböt dobja /illetve ami a gömb neve, de ez logikusan kikövetkeztethető/. Csak és kizárólag közelharcos szörnyekké lehet átváltozni! (egyértelműen ki vannak zárva a táv harcos szörnyek és a mágia alapú szörnyek) A gömbökkel való kereskedés lehetséges, tehát nem csak az tudja használni, aki kiütötte a gömböt (egyeseknek lehet nem egyértelmű). A gömbök más és más támadó, illetve mozgási sebességet adnak!

Szürkefarkassá változva.
Gömb
Támadási sebesség
Mozgási sebesség
Hatékonyság
Vadkutya
3
3
1
Farkas
4
4
1
Alfa farkas
4
4
1
Vaddisznó
1
1
1
Kékfarkas
4
4
1
Szürkefarkas
4
4
1
Medve
1
2
4
Feketemedve
1
2
4
Tigris
1
2
1
Gyenge majomkatona
1
1
1
Fekete szél katona
2
3
4
Fekete szél mániákus
2
3
4
Kegyetlen kegyenc
5
5
5
Vad gyalogsági katona
3
3
4
Büszke ork
1
1
3
Sötét fanatikus
4
3
5
Bébi pók
5
5
5
Mérges pók
5
5
5

A táblázatban szereplő adatok By Diavolo (játék hivatalos fórum)

* Hatékonyság területe, nagyobb érték nagyobb területi sebzést jelöl. A táblázatban szereplő értékek egymással arányosak, minél magasabb egy szám annál jobb az átváltozott lény tulajdonsága az adott oszlopban.
Ezeken kívül még létezik jó néhány fajta gömb, köztük Ogre harcos, és állítólag Ezerharcos is. Sajnos ezekről semmilyen információt nem tudtunk szerezni.

Átváltozás, mint képesség
Átváltozni a képesség fejlesztése nélkül is lehet, de a képesség fejlesztésével támadóerőt is kapunk. A képességet átváltozás könyvekkel lehet fejleszteni. Ezek a könyvek alternatív dropnak számítanak, azaz bármelyik szörny dobhatja. Szint korlátozás nincs a könyvek eséséhez.

Az átváltozásnak is 4 szintje van. A fejlesztés így néz ki:

Kezdő Haladó Mester Tökéletes
15-ös szint kell, és 20 db sikeres átváltoztatás könyve kell a szint lépéshez (sikerességi ráta megközelítőleg 75%). Itt az átváltozva töltött idő:
5 perc.
25-ös szint kell, és 10 db haladó átváltoztatás könyve kell a szint lépéshez (sikerességi ráta megközelítőleg 50%). Itt az átváltozva töltött idő:
10 perc.
35-ös szint kell, és 10 db profi átváltoztatás könyve kell a szint lépéshez (sikerességi ráta megközelítőleg 10%). Itt az átváltozva töltött idő:
10-15 perc.
Ez a maximális szint, ennél tovább nem fejleszthető. Itt az átváltozva töltött idő:
35 perc.


Néhány tipp:

  • Ez a képesség leginkább magas támadó erő mellett hasznos, így előnyt élveznek a nindzsák az íjak sebzése miatt és a harcosok a kétkezes fegyverek miatt.
  • Ha meghalsz, az átváltozás véget ér, a gömb elveszik.
  • Érdemes egy magas szintre fejlesztett 30-as fegyvert használni, magas átlag kárral, mivel az átlag kár befolyásolja a támadó értéket.
  • Légy nagyon körültekintő átváltozás előtt, és nézd át újra, hogy mi van rajtad, mivel átváltozva nem cserélhetsz felszerelést!
  • Párbajban nem túl hasznos, mivel "kiütéskor" (amikor lehasalsz a pofon erejétől) sok idő feltápászkodni átváltozva, és te magad nem tudod elütni az ellenfélt.
  • Átváltozva használj italokat és grillezett halakat! Ha lassú gömböt használsz, azt italokkal ki tudod egyensúlyozni, és a védelem esését is van mód kiküszöbölni.
  • Testi harcosoknál és kard suráknál van egy bizonyos kis hiba a játékban: miután lejár az aura/elv. penge, a sebzés többet zuhan, mint amennyit kellene neki.Az alábbi szörnyektől kaphatunk átváltoztató gömböt:

Név
Szint
↓ Map1 ↓
Vadkutya
1
Éhes vadkutya
1
Farkas
3
Éhes farkas
3
Éhes alfa farkas
4
Kékfarkas
6
Éhes kékfarkas
6
Vaddisznó
7
Éhes vaddisznó
7
Alfa kékfarkas
9
Éhes alfa kékfarkas
9
Medve
12
Éhes medve
12
Szürkefarkas
13
Éhes szürkefarkas
13
Tigris
18
Éhes tigris
18
Feketemedve
19
Éhes feketemedve
19
Barnamedve
21
↓ Hasun Dong ↓
Gyenge majomkatona
22
Név
Szint
↓ Map2 ↓
Gonosz fekete vihar katona
26
Fekete szél katona
26
Fekete szél mániákus
27
Vad gyalogsági katona
29
Erős vad gyalogos
29
Kegyetlen kegyenc
32
Erős kegyetlen kegyenc
32
↓ Seungryong völgy ↓
Büszke ork
34
Bátor nagy ork
34
Sötét fanatikus
35
Magas fanatikus
35
↓ Jungsun Dong ↓
Majomkatona
35
↓ Yongbi sivatag ↓
Bébi pók
43
Gonosz bébi mérges pók
43
Gon. halálos mérges pók
45
Mérges pók
45
Bestia skorpióember
60
Név
Szint
↓ Sangsun-Dong ↓
Gonosz majomkatona
45
Erős majomkatona
45
↓ Hwang templom ↓
Brutális fanatikus
52
Büszke sötét fanatikus
52
Brutális arahan**
53
↓ SD 2 ↓
Kicsi mérges pók SD2
60
↓ Sohan hegy ↓
Fagyos jégember**
65
Jéggólem**
66
↓ Lungsam ↓
Szellem tuskó***
67
↓ Óriások földje ↓
Ogre harcos***
68
Baltás harcos
73
Ezerharcos
77
↓ Lélekbarlang ↓
Alvilági yeti
84

Állítólag:
** még nem esett
*** bugos (nem sebez)

Tárgyak -->> Egyéb

Személyes eszközök